27 april 2011

Till eliten utan att passera gå?

Lydnadsträning hade Apan bestämt att vi skulle göra ikväll. För att det skulle vara hopp om framgång så var vi ute och cyklade 10km mitt förmiddagen så att jag kunde göra mig av med lite tassmyror. Tycker allt att det artar sig med det där. Idag galopperade jag majoriteten av rundan och under nästan 2km så sprang jag i full fart och släpade på slöapan som bara satt på cykeln och gjorde ingenting!

Nu ikväll åkte jag och Apan till klubben och mötte söta Clara med tillhörande husseapa. Clara var enligt egen utsago med valpar men Aporna skakade på sina huvuden och sade att det inte stämde alls - förvirrande med motstridig information! Aporna byggde bas längst ner på planen. jag försökte bidra med en revirmarkering på den stora stolpen men det fick jag ingen uppskattning för.Vi värmde upp lite och sedan skulle Apan bistå Claras husseapa. Han ska vara tävlingsledare och hade skissat på tävlingsbanor för elitklass och ville testa om de fungerade. Det var humor på hög nivå! Claras husseapa pekade, gick omkring, visade och berättade för Apan hur det skulle gå till. För varje ny vändning så såg jag hur min egen primat var mer och mer förvirrad, hon är ju trög den där! Jag fattade precis men Apan såg lika intelligent ut som en brukshund som stirrar på sin boll...

Jag rullade nästan runt i skrattplågor när Apan sedan skulle kommendera söta Clara och därmed agera tävlingsledare och få det tänkta programmet att fungera. Inte sjutton var ekipaget på rätt plats en endaste gång! Tur för Clara att hennes husseapa kunde skicka iväg henne på skojsigheter, trots Apans bristande förmåga att kommendera så det blev vettigt.Apan tyckte att vi borde erbjuda kompensering för det fatala misslyckandet. Observera hur jag, utan att bli tillfrågad, blev indragen i hennes klantigheter! I vilket fall som helst erbjöd hon att vi kunde gå programmet. Jag kräver att omedelbart få veta vem som har slagit min Apa med något hårt! Nog för att hon har dinga idéer i vanlig fall men kom igen!?! Tyvärr tyckte Claras husseapa också att det var en kul idé och så brakade spektaklet lös. Uppställda på utgångspunkt:
Vi blev därefter kommenderade i fritt följ, stegförflyttningar och vändningar på stället. Jag måste faktiskt erkänna att det var rätt kul! Stegförflyttningar har vi inte tränat alls men jag fattade ju att jag skulle röra mig i samma riktning som Apan. Det blev ju inte så prydligt som man kan göra det men vad sjutton, är man rookie så är man.Efter den roliga utflykten till Elitklassens värld, var det tyvärr tillbaka ner till de sedvanliga, tråkiga och tjatiga momenten i Lydnadsklass 1. Idag lade vi fokus på Ställande under gång eftersom vi hade någon som tittade på. Vi får inte till det som vi vill. Efter dagens träning har vi lagt det på listan över saker som vi ska diskutera med Tant när vi träffar henne nästa vecka. Claras husseapa kom med bra tips som vi ska prova men helt klart ligger det på dagordningen hos Tant.
Läggande under gång skulle vi också träna på men Claras husseapa ville konstruera om Apans belöningssystem innan dess. Han undrade vad i hela friden Apan har i sina fickor och tyckte att hon skulle tömma av lite - HA! Ni skulle sett minen på Claras husseapa när Apan började tömma. Där åkte ut mobiltelefon, gigantisk nyckelknippa, leksaker, koppel, plånbok, påsar, godis, näsdukar och jag vet inte allt. Halva väskan fyllde hon på ingen tid alls! Min Apa är inte en sådan där handväsketyp, hon stoppar allt i sina fickor som en sabla kängru...Claras husseapa övertalade Apan att köra ett kort fritt följ med söta Clara för att få lite målbildskänsla. Det såg inte helt oävet ut men jag tycker inte om när min Apa är otrogen och lallar runt med andra hundar så jag protesterade högt hela tiden.Det bästa med dagens träning har varit att den har gått i busets och lekens tecken. Sällan har min Apa sett så glad ut och sällan har vi busat och stökat så mycket på en träning. Vi har sprungit runt som tokar och jagat kaninskinnet. Det var jätteroligt och vi skojbrottades tom på gräset.Den bästa belöningen kom på slutet för då då tog jag chansen och busade igång söta Clara.Både jag:och söta Clara:tillsammans med våra apor, var grymt nöjda med dagens träning och vi kunde inte förstå hur 1,5h träning bara försvunnit så snabbt.

Med vänliga svansviftningara inställda på eliten.
Grå

1 kommentar:

Björn o Clara sa...

Tjena
å tack för träningshjälpen.
Härligt att se att ni "busar o har kul tillsammans". Där tror jag mycket är nyckeln till er framgång och ni upplever elitens FRIA FÖLJ.
Sämre stegförflyttningar i klass III har jag sett än de som "NI" utförde nu.
Ha kul o busa mycke. Hoppas att tipsen kommer till ngn hjälp.