6 april 2011

Apan var på kurs

Eftersom Apan sällan till aldrig, når upp till den standard som man i egenskap av ståtlig weimaraner, är förtjänt av, har jag skickat henne på kurs. Det var med svag förhoppning om att den klent begåvade primaten skulle klara av att ta till sig något, som vi styrde weimobilen norröver. Hela vägen upp till världens bästa Tant åkte vi. Hon hade minsann bjudit dit en supertränarapa! Alla aporna fick sitta och lyssna och så kom det in olika hundar med sina apor och så fick de visa moment som de hade problem med eller ville veta mer om av olika anledningar.

Supertränaren var häftig! Han visade och berättade massor av kloka saker.
Bla visade han hur mycket vi hundar ser ifrån vår position när vi går och glor på våra apor i det fria följet. Han förklarade hur viktigt det är att aporna har rätt kroppshållning i det momentet och jag hoppas verkligen att Apan lyssnade. Hon är som en sådan där sprattelgubbe, inte still någonstans! Hur lätt är det att gå ett bra fritt följ då? Nä just det!
Apan hade anteckningsblock med sig och skribblade ner massor med träningstips och tankar som kan hjälpa oss i vår träning. Hon tyckte att hon fick värdefulla tips om mycket men hon var gladast för tipsen om fjärrdirigeringen. Vi började nämligen med det momentet för ett tag sedan men Apan sade redan efter de första försöken att vi var helt fel på det och att det var något som inte stämde. Därför lade vi momentet i högen för moment som vi ska träna när vi träffar Tant.

Vissa höll sig inne på banan men coole I-or var bara tvungen att fixa en extra uppvisning ute bland publiken tillsammans med sin husseapa
Apan var jättenöjd när vi styrde kosan söderöver igen. Hon säger att vi har massor att träna på och att hon hade lärt sig mycket nytt. Vi har sedan dess börjat träna in fjärrdirigeringe på ett nytt sätt och vi tycker att det fungerar grymt bra!

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: