8 augusti 2010

Viltspårskurs!

Apan har anmält oss till en viltspårskurs, hon säger att att jag borde kunna bli viltspårschampinjon. Jag vet inte om jag vill bli en svamp, det verkar jättetråkigt att vara svamp!

Idag var första gången och Apans dumma arbete kolliderade som vanligt med allting som är roligt. Hon funderade på att skolka första tillfället när klockan ringde men jag fick allt upp henne ur den där loppelådan! Tyvärr blev vi lite sena och det innebar att Apan körde rätt kreativt med weimobilen. Jag skällde på henne, vi har faktiskt inga blå blinkande lampor på taket och då får man inte köra på det viset - olydiga Apan, hon borde minsann få time out i loppelådan! Jag får ju time out i min bean bag och någon rättvisa borde det vara i världen!

På kursen fick Aporna lära sig om olika linor, selar och halsband för att spåra vilt. De fick reda på vad de skulle tänka på och sedan fick de titta på när 2 av instruktörerna släppte på sina hundar på spår. Efter det fick vi hundar gå ut och skulle då visa vad vi kunde på spår som instruktörerna hade lagt ut. Fram tills dess var även jag och Apan överens om precis allting.

När det var min tur släppte Apan på mig på spåret precis som när vi spårar apor. Vi är nu överens om att vi nog inte ska starta på samma sätt utan att vi ska ha ett lite varierat startmoment så jag vet om det är apor eller vilt jag ska spåra. Spåret var som en fyrfilig motorväg, jämför med apspår. Det luktade apa, rådjur och blod, plus att det regnade. Jag kom en bit i spåret och sedan kom jag på att något hade saknats i starten - inga köttbullar!!!!

Jag var tvungen att gå tillbaka och kontrollera men där fanns verkligen inga! Tänkte att de nog kom i slutet av spåret så jag spårade på i lugnt tempo för att hela skocken apor, inklusive min egen, skulle hinna med. Eftersom spåret var så brett så fuskade jag lite enligt apan, jag vindade lite på två ställen och tog 2 steg brevid spåret på ett ställe. Apan anser att det är fusk, för vi har ju tränat spår med folk som tävlar IPO och där ska nosen vara i spårkärnan hela tiden. Instruktören sade att det är fullt tillåtet att göra som jag gjorde på viltspår och tyckte att jag skötte mig utmärkt så jag håller med instruktören och räcker tungan åt Apan! *vift*

I slutet på spåret hängde där en rådjursklöv, jag brukar tycka att de är helt ointressanta men där fanns ju inga köttbullar så då får man ju ta vad som erbjuds. Jag plockade upp den och sedan sprang jag och Apan hela vägen till weimobilen med den. Väl där fick jag smaskig korv i utbyte mot klöven, det var en helt OK byteshandel. Det var faktiskt den enda lilla missen som blev. Apan blev så glad över att jag bar klöven att vi bara sprang och glömde klä av mig mina spårkläder. Hon kommer definitivt inte glömma det igen *vift*

Det var skönt att få torka lite i bilen sedan och åka hem. Apan sov en stund och sedan skulle hon vidare till jobbet så nu vaktar jag aplyan och snaskar på ett grisöra.

Med viltspårande svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: