27 juli 2009

Lajbans helg!

Matte påstår att jag är inne i ett nytt slyngelskov och är störig. Fattar inte vad hon snackar om, fattar inte varför jag ska göra som hon säger hela tiden heller. Vi har varit lite osams pga det.
Men vi har haft en lajbans helg!

I fredags gjorde vi inte så mycket. Jag var ganska trött efter två nätter på dagis och Matte var trött efter sitt jobb och känner sig krasslig. Vi sov mest i fredags men det var rätt skönt att ta det lite lugnt. Jag passade på att gnaga upp större delen av mitt träningsbelöningsben.I lördags åkte vi allihop på långtur. Vi var på flera olika ställen och gick jättelångt. Fick prova på massor av saker när vi gick omkring. Först tyckte Matte att jag skulle apportera från vattnet men jag hade ingen lust. Vill hon kasta pryttlar i vattnet och ha tillbaka dem igen så kan hon hämta dem själv. Både Husse & Matte var av åsikten att jag hade en taskig attityd - det får stå för dem!

På fältet fanns massor av hinder som Matte säger används av hästar. De var riktigt roliga att hoppa över och jag fick göra flera gånger. Fick massor av beröm och korv för min arbetsinsats.

Två bilder på mig när jag hoppar över hästarnas stora hinder. Bilderna är copyright Husse och man får inte ta dem!

Efter att ha busat färdigt där åkte vi till ett hundbad och jag fick bada! Matte badade med mig och nu var det roligt att hämta saker ute i vattnet. Här har jag hämtat min nya vattenleksak. Bilden är copyright Husse och man får inte ta den!

Ännu roligare var det att att springa upp på land och skaka av sig allt vattnet, alldeles intill Mattes kläder *ser rysligt oskyldig ut* Precis när vi hade badat klart började det ösregna och då tyckte alla att det var dags att åka hem.

Idag gick hela gänget på promenad. Jag och Matte testade kombinationen Baggen-bälte, sele och koppel för första gången. Gick väl sådär, hon tycker att jag drar för mycket precis hela tiden. Vi får träna på det där tror jag bestämt. Efter en jättelång runda såg jag fram emot en lugn kväll inne i lyan. Matte fick någon knäpp och byggde ett slalom som man springer i agility som jag fick träna på.Jag övar slalom tillsammans med Matte. Bilden är copyright Husse och man får inte ta den!

Hon hade ställt upp kompstgaller för att jag skulle kunna hålla reda på vart jag skulle, men de räckte inte hela vägen så de sista två pinnarna fick jag ha lite hjälp med för att det inte skulle bli fel. Misstänker att den galna människan ska finslipa sin plan till nästa gång vi ska träna slalom.

Vi fick en liten tunnel när Matte köpte stängselstolparna. Den är inte likadan som en riktig tunnel ska vara men Matte satte ut den ändå för att jag skulle få göra något mer än bara slalom
Jag springer igenom tunneln! Bilden är copyright Husse och man får inte ta den!

Efter en stund var jag grymt trött efter att ha klurat ut slalomet och sprungit i tunneln. Matte var jättenöjd och sa att jag hade varit jätteduktig. Påstod att det var det bästa uppförandet som jag hade bjudit på under hela helgen! jag gick raka vägen upp till min Lya och har inga planer på att komma ut innan det är dags för min morgonpromenad!

Med vänliga svansviftningar
/Grå

1 kommentar:

Anonym sa...

D Duktig Fjant// GNS eller FNS eller vad jag ny heter.......