18 september 2011

Träning för en Världsmästar-Lydnadsapa!

Jag har haft ganska tråkigt sedan Apan började på sitt nya jobb. Hon är helt slut när hon kommer hem. Hon säger att hennes hjärna stuvas full av en massa nya regler om hur apor får lov att uppföra sig och vad som händer när de inte gör det. Hon säger att hon blir helt trött av det. Vilken klenis hon är!

Blev lite förvånad när hon kom hem i fredags och nästan susade iväg snabbare än hon hade kommit hem. Hon skulle åka och lyssna på en apa som tävlar lydnad i Lydnadslandslaget. Nu får visserligen inte jag ihop hur man ena dagen är helt slut och andra dagen kommer hem efter att ha lyssnat en hel dag på aptjatter och sedan åker iväg för att lyssna på ännu mer.

Morgonen därpå studsade hon upp megatidigt och släpade ut mig på morgonpromenad. Nu var det inte bara hon som skulle lyssna, nu skulle vi upp och träna för den därade världsmästarapan.
Jag var liksom lite inställd på att strejka de där tråkiga lydnadsmomenten för jag tycker att vi har tjatat dem till leda. Gissa om jag blev förvånad när vi inte skulle träna några moment alls!

Eller jo, jag tror att det egentligen var grunderna till moment, eller delar av, eller jag är inte riktigt säker. Helt klart var att träningen har aldrig varit så rolig. Det var klickerträning!! Aporna fick inte göra något, de fick bara stå rakt upp och ned i utgångsposition och så fick vi hundar gissa och göra det vi trodde att de ville att vi skulle göra. Jag fick beröm av världsmästarapan och hon levererade bra råd och sanningar till Apan.

Vi lyckades riktigt bra och på slutet fick aporna jobba två och två med hur man skulle träna in olika saker och det var lite tävling de olika grupperna emellan. Jag vann en av dem!!! *vift* Övningen var ett förberedande till ställande och jag satte direkt vad aporna ville att jag skulle göra. Apan gav mig kattmatsbelöning!

Det var en jätterolig dag och jag var supertrött när jag åkte hem och det var Apan också. Vi somnade tidigt och inspirerade av helgen, går vi en rolig vinter till mötes!!!

Med vänliga svansviftningar
Grå








Inga kommentarer: