7 september 2010

Livstecken!

Jag får vara snabb nu, snart försvinner väl datorn också!
Här har allt hamnat på efterkälken och som vanligt är det apornas fel! Hon, Apan Apansson har fått en sådan där träningsknäpp igen. Det är vattenapportering tillsammans med Tjejen hit, viltspår dit och sedan blir det agility och lydnadstramsande, allt i en salig soppa och för att det verkligen ska vara blött och extra soppigt så säger hon att jag måste simträna! Pyttsan att jag behöver men Apan säger att jag har en gräsligt dålig simteknik. Hon har hotat med simskola hela vintern. Hon kan bara fetglömma att jag badar i havet, vintertid! Jag tycker det är kallt nog som det är redan nu! Sedan händer det något mystiskt som jag försöker sätta tassen på men som bara kittlar i mina morrhår just nu.

Agilityn rök vi ihop på så att det stänkte om det för ett par veckor sedan. Apan var tröttsamt petig och tjafsig och jag kunde banan mycket bättre än henne! Vi var grymma ovänner och Apan hade sprängt en eller två säkringar när en annan apa lade sig i och tyckte att min Apa var snål med att belöna mig. Ska man kritisera Apan när hon är i säkringssprängartagen, är mitt tips för dagen att vara väldigt konstruktiv och vara förbaskat duktig på sin sak, annars bör man vänta till Apan har återgått till ett lugnare tillstånd.

Jag måste faktiskt säga att jag inte riktigt fattar grejen med belöningar, jag tycker det är under min värdighet att lalla runt som ett fån efter en massa saker. Apan har försökt med allt möjligt sedan jag flyttade in, bollar, kamppryttlar, godis och jag vet inte allt. Jag tackar inte nej till godiset men det är för att det är gott, resten fattar jag inte riktigt. Bollar kan vissa sådana där bruksisar, jobba häcken av sig för, jag ser ingen poäng. Jag har en boll som jag gillar lite men bara ibland. Kamppryttlarna - ser jag ut som en schäfer eller? De är ju helt knas de där germanska fårherdarna, tjatar ju inte om annat än sina brandslangar - knäppgökar! Min bästa belöning är att ha en glad Apa vid min sida och att vi gör saker ihop!

Det som faktiskt är den största orsaken till att jag inte har hunnit knappa in saker här, är att vi ska flytta! Jupp, äntligen fattade aporna att en så ståtlig weimaraner som jag, inte kan bo i en liten obetydlig vindsvåning. Jag skickade ut aporna att leta upp en bättre lya, typ ett slott. De kom tillbaka med ett vanligt hus - suck! Jag har bara fått se en liten del av det för där bor andra apor som ska flytta ut först, innan jag får inspektera det på mitt vis. Men det jag hann se av trädgården var helt ok, jag passade på att lämna mitt märke på 5 ställen under min korta visit och ger Aporna godkänt för fasantuppen som bor i längst ner på tomten. Husse-apan hoppas på en snabb utflyttning av fasanen när vi flyttar in, jag och Husse har en deal!

Nu har aporna börjat packa och jag har fullt upp med att se till att jag och Tigger kommer med i flyttlasset och inte blir bortglömda men jag ska försöka hålla er uppdaterade om apornas dårskap på vägen...

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: